Vernieuwen. Hergebruik. Herdoen.

Bij Fiastra zijn duurzaamheid en circulariteit niet zomaar termen; ze vormen de kern van alles wat we doen. Ons doel is om producten te ontwerpen die niet alleen lang meegaan, maar ook een minimale impact hebben op het milieu. Dit bereiken we door elk aspect van onze bedrijfsvoering circulair te benaderen.

Betekenis van duurzaamheid en circulariteit

Voor ons betekent duurzaamheid het creëren van producten die ecologisch verantwoord, economisch haalbaar en sociaal rechtvaardig zijn. Door efficiënt gebruik te maken van grondstoffen en energiezuinige productieprocessen willen wij onze ecologische voetafdruk minimaliseren. Onze producten zijn gemaakt van gerecyclede kunststoffen en biologisch afbreekbare materialen.

Circulariteit gaat nog een stap verder door ervoor te zorgen dat producten en materialen kunnen worden hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd, zodat ze na hun levensduur opnieuw in de economie kunnen worden geïntroduceerd zonder afval te genereren. Dit cyclische proces helpt de uitputting van hulpbronnen te voorkomen en vermindert de behoefte aan de winning van nieuwe materialen.

Ontwerp en productie

Bij het ontwerpen van elk Fiastra-product is rekening gehouden met de gehele levenscyclus ervan. Vanaf de tekentafel tot de uiteindelijke productie overwegen we zorgvuldig hoe elk onderdeel kan worden hergebruikt of gerecycled. Dit betekent ontwerpen voor demontage, waarbij elk onderdeel aan het einde van de gebruiksfase gemakkelijk kan worden gescheiden, wat essentieel is voor recyclingprocessen.

Bijdrage aan de Circulaire Economie

Door materialen als PLA te gebruiken en onze productiemethoden voortdurend te evalueren en te verbeteren, draagt ​​Fiastra actief bij aan de circulaire economie. We verminderen niet alleen de hoeveelheid afval, maar zorgen er ook voor dat onze producten bijdragen aan een gesloten kringloopsysteem. Dit resulteert in minder gebruik van eindige hulpbronnen en een vermindering van onze algehele impact op het milieu.