Ethisch. Stijlvol. Duurzaam.

Bij Fiastra zijn we trots op onze producten, die worden geproduceerd in onze eigen productiefaciliteit in Nederland. Hier creëren we unieke, duurzame producten die zich onderscheiden van andere op de markt. Onze toewijding aan kwaliteit en duurzaamheid komt tot uiting in elk aspect van ons productieproces.

Productieprocessen met PLA

PLA, of polymelkzuur, is een bioplastic dat is afgeleid van hernieuwbare bronnen zoals maïszetmeel of suikerriet. Dit materiaal staat centraal in onze productie omdat het niet alleen biologisch afbreekbaar is, maar ook geproduceerd wordt met een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk dan traditionele kunststoffen. Ons productieproces maakt optimaal gebruik van de eigenschappen van PLA, waaronder de composteerbaarheid ervan onder industriële omstandigheden, waardoor onze producten aan het einde van hun levenscyclus op natuurlijke wijze naar de aarde kunnen terugkeren.

Voordelen van ons materiaal

Kiezen voor PLA biedt verschillende voordelen:

  • Duurzaamheid : PLA vermindert afval en is minder belastend voor het milieu.
  • Veiligheid : Het is vrij van gifstoffen, waardoor het ideaal is voor gebruik in veel verschillende producten.
  • Ontwerpflexibiliteit : PLA kan worden aangepast aan een breed scala aan ontwerpbehoeften, waardoor we zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijke producten kunnen creëren.

Toekomstige materialen en innovatie

We onderzoeken en implementeren voortdurend nieuwe materialen die in onze productielijn kunnen worden verwerkt. Onze R&D-afdeling onderzoekt voortdurend innovatieve manieren om de ecologische voetafdruk van onze productie verder te verkleinen en de functionaliteit van onze producten te verbeteren. Door voorop te lopen in technologische en materiële innovaties willen we de grenzen verleggen van wat mogelijk is op het gebied van duurzame productie.