Klimaatbetrokkenheid

Wij ruimen zelf op

E-commerceleveringen hebben een ecologische voetafdruk. Daarom ondersteunen wij toonaangevende bedrijven die koolstof uit de lucht halen.

Samen hebben de deelnemende bedrijven…

  • Duizenden tonnen koolstof uit de atmosfeer verwijderd
  • Zorgde voor CO2-neutrale verzending voor meer dan tien miljoen bestellingen

Zo werkt het: Voor elke bestelling die we ontvangen, wordt een formule gebruikt om de geschatte scheepvaartuitstoot te berekenen. Op basis van deze schattingen gaat een deel van onze inkomsten naar bedrijven voor koolstofverwijdering die zijn doorgelicht door wetenschappers van Carbon Direct . Die bedrijven gebruiken dat geld om de CO2-uitstoot die onze transporten hebben veroorzaakt, te verwijderen. Alle extra middelen gaan naar de verdere ontwikkeling van technologieën voor koolstofverwijdering.

Laten we een paar van de bedrijven ontmoeten die de uitstoot van onze scheepvaart verwijderen.

Basiskoolstof

Videovoorbeeld niet beschikbaar in de editor.
 
Grassroots Carbon helpt boeren bij het aanpassen van landbeheerpraktijken om de bodem- en ecologische gezondheid te verbeteren, waardoor meer koolstof in de bodem wordt vastgelegd en opgeslagen.

Herbebossing van masten

Drones boven een bos
Mast Reforestation combineert bewezen bosbouwpraktijken met nieuwe technologie om gezonde, veerkrachtige, aan het klimaat aangepaste bossen te herstellen die verloren zijn gegaan door bosbranden. De diensten van Mast omvatten het verzamelen van zaden, het kweken van zaailingen, herbebossingsdiensten en financiering op basis van hoogwaardige kredieten voor koolstofverwijdering.